SEO optimizacija

Idite dalje nego što ste mislili da možete. Sa nama možete dalje nego ikada do sada!

Profesionalni web dizajn nije dovoljan da bi Vaša web stranica bila posjećena, neophodno je da kada korisnici unesu određenu ključnu riječ u polje za pretragu pronađu baš Vašu web stranicu među prvima u rezultatima pretrage. Uloga SEO optimizacije je usmjerena upravo ka tome da Vaša web stranica privuče što više ciljanih posjetilaca sa internet pretraživača.

70
%
korisnika otvara samo prva 3 rezultata
90
%
posjeta dolazi sa Google pretraživača
90
%
korisnika otvara samo prvu stranicu pretrage
50
%
bolja prodaja ukoliko ste na prvoj stranici
Zašto je SEO optimizacija toliko važna?
  • Bez obzira na to da li Vaša web stranica obezbijeđuje informacije ili nudi proizvode i usluge, većina posjetilaca će koristiti pretraživače da bi Vas pronašla. Samo će mali broj ljudi koji su čuli za Vašu firmu tražiti baš po web adresi. Kvalitetnom optimizacijom povećava se posjećenost vaše web stranice, što može dovesti do većeg broja poziva i upita, ali i do srazmernog povećanja interesovanja za Vašim uslugama i proizvodima. Budžet koji uložite u SEO optimizaciju web stranice može Vam se višestruko vratiti kroz dodatni profit koji ćete ostvariti na osnovu bolje pozicije u rezultatima pretrage.
  • U poređenju sa konvencionalnim načinima oglašavanja, internet pruža mnogo više mogućnosti da doprete do svojih potencijalnih klijenata. Google pretraga je šansa da budete viđeni, a da bi se stvorila čvrsta i dobra pozicija neophodna je upotreba odgovarajućih tehnika koje će doprinjeti postizanju najboljih rezultata. Web stranice koje su optimizovane na pravi način imaju više od 80% posjeta sa pretraživača. Promet na internetu je većim dijelom vođen na osnovu rezultata pretrage na komercijalnim pretraživačima, kao što su Google, Bing ili Yahoo.

Zašto je dobro odlučiti se za usluge SEO optimizacija

Visok procenat povrata investicija
U odnosu na ostale vidove marketinga, SEO optimizacija ima najveći procenat povrata investicija (eng. ROI – Return On Investment). Drugim riječima, web stranica optimizovana u skladu sa Google standardima, ima tendenciju da se visoko rangira u pretrazi a to može Vašem biznisu donjeti mnogo Više novca nego što ste uložili.
Bolje korisničko iskustvo
Kvalitet informacija i korisničko iskustvo na web stranici postaju sve važniji faktor rangiranja. Dobro optimizovana web stranica usmjerena je ka izvlačenju maksimuma tako da se obezbijedi što bolje korisničko iskustvo, predstave ponuđeni proizvodi i usluge na najbolji mogući način ali i da se ubijedi posjetilac da baš Vas kontaktira.
Mogućnost targetiranja
Jedna od osnovnih stvari koja se mora definisati prilikom SEO optimizacije web stranice jeste ciljna grupa i ključne reči a sve u cilju privlačenja posjetilaca koji su zaista zainteresovani za sadržaj koji nudite. Bitna karakteristika jeste da se pruža mogućnost targetiranja na osnovu geografske lokacije što daje mogućnost pozicioniranja u pretrazi za prethodno definisan grad, državu ili regiju.

Analiza web stranice

Ukoliko se Vaša web stranica ne pojavljuje u pomenutim pretraživačima prilikom unosa ključnih riječi u polje za pretragu, možete da izgubite nevjerovatan broj posjetilaca a samim tim potencijalne kupce Vašeg proizvoda ili korisnike Vaših usluga.

Provjerite besplatno kako je optimizovana Vaša web stranica

Ukoliko imate web stranicu i želite da se bolje rangira u pretrazi, popunite formular za besplatnu SEO analizu. Uradićemo detaljnu analizu Vaše web stranice, njegovog trenutnog stanja i poslati Vam izveštaj sa predlozima za unaprijeđenje i ponudom naših usluga za SEO optimizaciju Vaše web stranice.